Ontdek zelf wat Body Stress Release kan doen voor jouw gezondheid en welzijn!

[

Heb je pijnklachten?

Onverklaarbare pijn of aanhoudende pijn na een ongeval? Alles al geprobeerd maar niets helpt?

[

Ben je altijd vermoeid?

Er wordt zoveel van je gevraagd; gezin, werk, partner, familie, vrienden… zoveel ballen hoog te houden!

[

Voel je je gespannen? 

Voel je de spanning in je lijf?
Voel je de mentale stress?

Wow! Leven zonder pijn is mogelijk!

Voor mij was het jarenlang heel “normaal” om regelmatig migraine te hebben. Dat ging gepaard met hevige pijn in mijn nek. Ik had al van alles geprobeerd zonder resultaat… Totdat ik viavia over Body Stress Release hoorde. Ik was vrij sceptisch… hoe zou dit mij wel kunnen helpen?
Maar… niet geschoten is altijd mis, dus ik ben het zelf gaan proberen en meteen na de eerste behandelingen bleef mijn migraine weg. Ongelofelijk! Hier wilde en moest ik wat mee gaan doen en ben de opleiding Body Stress Release gaan volgen!

“Het is fantastisch dat we zoveel mensen met klachten veroorzaakt door spanning en overbelasting met deze techniek kunnen helpen!”

Ook jij kunt je spanning kwijtraken en leven zonder pijn!

N

Minder of zelfs geen pijn

Opgeslagen spanning zorgt voor pijn. Wanneer het lichaam de spanning los gaat laten, zullen die pijnklachten verdwijnen!

N

Meer energie

Al die spanning en/of pijn kost je zoveel energie. BSR helpt je los te laten en leert je hoe je kan voorkomen dat het je weer teveel gaat worden!

N

Lekker ontspannen

Stel je voor; een lichaam zonder spanning! Je komt weer lekkerder in je vel te zitten, kunt meer aan en hebt weer energie over voor leuke dingen!

Ervaringen van mijn cliënten

BSR is een zachte en subtiele manier die een diep effect op je lichaam heeft. Jarenlang had ik last van chronische pijn. Vele manuele behandelingen heb ik geprobeerd maar die waren vaak te hard voor mijn overgevoelige systeem en werkten juist averechts. BSR heeft mijn lichaam tot rust gebracht en mijn pijn verminderd. Meteen na de eerste behandeling voelde ik de herstellende werking van BSR.
Meike

Yogadocente

Ik had veel last van verschillende klachten en was zo druk-druk-druk; ik voelde dat ik tegen een burn-out aan liep! BSR helpt mij om mijn pijn te verminderen en weer te voelen wanneer ik gas terug moet nemen! Langzaam krijg ik weer vertrouwen in mijn lichaam terug. Als ik af en toe een pas op de plaats maak kan ik meer aan. Dank je!
Marjolein

25 jaar

Wil jij een lichaam vrij van Body Stress?

Bekijk dan nu wat Body Stress release voor jou kan doen!

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Soms komen nieuwe cliënten voor de eerste keer een beetje sceptisch binnen, omdat Body Stress Release voor hen nog onbekend en misschien wat “vaag” is. Daarom geven we bij de eerste behandeling een duidelijke uitleg waarna men begrijpt dat Body Stress Release niet iets is waar men “in moet geloven” maar dat het juist een hele concrete techniek is waarbij we precies doen wat het lichaam nodig heeft. Men voelt wat de techniek doet en langzaam aan vindt men het vertrouwen in het lichaam terug. Want ons lichaam is tot zoveel herstel in staat! Als we het maar de kans geven…

Hieronder lees je meer over de techniek Body Stress Release

Herken je een van onderstaande klachten? Body Stress Release kan  hierbij helpen!

– Hoofdpijn/migraine – rugpijn -pijnlijke nek of schouders – whiplashklachten – vermoeidheid – slaapproblemen – pijn/tintelingen/kramp in armen of benen – pijn in heupen, benen of billen  – brandend maagzuur – darmklachten – groeipijnen – bedplassen – concentratieproblemen – huilbaby’s – menstruatie- of overgangsklachten – stress

Wat is Body Stress?

We hebben allemaal te maken met spanning of stress. In een normale situatie laat ons lichaam opgebouwde spanning vanzelf weer los.
Echter, bij overbelasting kan een teveel aan spierspanning ontstaan die niet of nauwelijks meer los te laten is en je stijve en stramme spieren bezorgt. Het lichaam is niet meer in staat om zelf te herstellen en de stress wordt door het lichaam als spanning vastgezet in de spieren.
Het lichaam doet dit automatisch maar waarom? Om ons te beschermen, om ons af te remmen.
Door het afgeven van verschillende signalen (bijv. pijnprikkels of vermoeidheid), probeert het lichaam ons te vertellen dat we de overbelasting moeten stoppen. Er is rust nodig om de overmatige stress te verwerken.
Body Stress is dus een term die verwijst naar de spanning die zich heeft vastgezet. Deze vastgezette spierspanning kan ook het zenuwstelsel ontregelen. Het zenuwstelsel bestuurt onze spieren, organen, zintuigen, spijsvertering, hormonen, warmtehuishouding en slaap. Het lichaam verliest zo zijn zelfherstellend vermogen en krijgt af te rekenen met allerlei lichamelijke klachten.

Oorzaken van Body Stress

Body Stress is dus het gevolg van overbelasting mogelijk door:

1. Lichamelijke overbelasting:
Denk aan een ernstige val, een (verkeers-)ongeluk, verkeerd tillen, een onjuiste (zit-)houding, een belastende sport of zwaar lichamelijk of  repeterend werk. Klachten ontstaan dan vaak in de onderrug, schouders, ledematen en gewrichten.

2. Emotionele overbelasting:
Dit kan ontstaan bij heftige emoties zoals boosheid, shock of het verlies van een dierbare. Ook spanningen door financiele zorgen, depressie, relatieproblemen of (prestatie-)druk op het werk kunnen ervoor zorgen dat de mentale druk ook fysieke druk wordt. Als gevolg hiervan spannen o.a. de spieren van het middenrif, de kaken, nek en schouders zich samen.

3. Chemische overbelasting:
Dit kan, bij overgevoeligheid, veroorzaakt worden door het eten, inademen of opnemen van bepaalde stoffen. Deze stress kan worden ervaren als hevige nek- en/of hoofdpijn.

En dan? Body Stress Release!

De opbouw van Body Stress is in de meeste gevallen een proces dat zich in de loop van tijd ontwikkelt. Afhankelijk van het aantal en de soorten “klappen” die het lichaam te verwerken krijgt, komt het lichaam – als een neerwaartse spiraal –  steeds verder van zijn gezonde situatie af te staan.
Body Stress Release kan er voor zorgen dat de spiraal weer wordt omgedraaid in de richting van de oorspronkelijke, gezonde toestand. Body Stress Release betekent letterlijk het loslaten of vrijmaken van lichaamsspanning.
Zo kan het lichaam zich bevrijden van vastgezette spierspanningen en daarmee van gerelateerde klachten.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1: Het lokaliseren van de Body Stress.
Door het uitvoeren van reflextesten lokaliseren we de spanning.

Stap 2: Het loslaten van de spierspanning.
Wanneer de spierspanning is gelokaliseerd, stimuleren we het lichaam om deze spanning los te laten door lichte maar gerichte handmatige drukimpulsen te geven op de juiste plaats en in de juiste richting. Als reactie op de behandelingen laat het lichaam de opgebouwde spierspanning los. Zo krijgt het zenuwstelsel weer de ruimte. Hierdoor krijgt het lichaam zijn zelfgenezend vermogen terug en kan het weer beter om gaan met spanningen.
Het zijn de resultaten die tellen; je bent verlost van pijn, hebt meer energie en soepele spieren.

Body Stress Release zet een proces in gang van loslaten en herstellen

Standaard starten we met 3 behandelingen in een bepaalde sequentie, zo mogelijk op dag 1, 4 en 11 om het proces van loslaten zo optimaal mogelijk te laten gebeuren. Bij het eerste consult is er een uitgebreid intakegesprek, inclusief anamnese en uitgebreide uitleg van de techniek, gevolgd door de eerste behandeling (release).

Tijdens de behandeling blijf je geheel gekleed.

Na een ongeval, jaren geleden, ben ik wel weer aan het werk enzo, maar ik ben eigenlijk nooit meer de oude geworden. Ik ben snel moe, kan me slecht concentreren en heb een kort lontje. Nu ik BSR doe, merk ik dat er nog veel oud zeer in mijn lichaam zit, wat ik laagje voor laagje los moet laten. Ik voel me al veel beter en heb er alle vertrouwen in dat dit mij eindelijk helemaal klachtenvrij kan maken!
Marco

46 jaar

Mijn klachten kwamen door mijn leeftijd, dacht ik.

Sinds ik BSR doe merk ik dat mijn lichaam toch nog prima kan herstellen en mijn spieren voelen veel soepeler!

Joke

82 jaar

Inmiddels ben ik van mijn rugklachten af, maar ik blijf eens in de zoveel tijd komen voor “onderhoud” want ik merk dat ik anders door mijn werk toch weer spanning op bouw en zo voorkom ik klachten.

Jammer dat ik Body Stress Release niet veel eerder heb ontdekt!

Folkert

47 jaar, Timmerman

Veelgestelde vragen

Is Body Stress Release ook voor mij geschikt?

Body Stress Release is een zachte, maar effectieve techniek en daardoor voor iedereen geschikt; van jong tot oud, ziek of gezond.

Kan Body Stress Release ook specifieke aandoeningen behandelen?
Wij zijn geen arts en het is dus niet aan ons om een diagnose te stellen of een ziektebeeld te behandelen. Body Stress Release is puur bedoeld om opgeslagen spanning los te laten en het lichaam zo de beste kans te geven zich aan te passen aan de stress-factoren (waaronder natuurlijk ook een ziekte) in ons leven. Alle adviezen die wij geven zijn dan ook gericht op ondersteuning van dit proces van loslaten waardoor de werking van het zenuwstelsel verbeterd wordt. Body Stress Release helpt dus het lichaam helpen. Nieuwsgierig laten we ons verrassen waartoe het lichaam in staat is!
Kan ik reacties verwachten?
Er kan inderdaad een lichamelijke of emotionele reactie volgen op de behandelingen, maar dit hoeft geenszins tot ongerustheid te leiden (het is juist mooi, want een teken van loslaten!). Het effect van Body Stress Release is dat de druk van de spierspanning op de zenuw gaat afnemen waardoor allerlei sensaties kunnen volgen. Vergelijk het met een “slapend” been dat “wakker” wordt!
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Begrijpelijke vraag, maar moeilijk te beantwoorden omdat het voor ieder persoon anders is. Zo hangt het ervan af hoe lang de klachten al bestaan, hoeveel spanning er dagelijks bij komt, of  je onze adviezen makkelijk in je dagelijks leven kunt inpassen etc. We beginnen standaard met 3 behandelingen (dag 1, dag 4 en dag 11) om het proces van loslaten en herstellen zo optimaal mogelijk op te starten. Daarna bespreken we hoe we verder gaan. Hoe beter het gaat, hoe langer de tijd tot de volgende behandeling kan zijn (dit kan varieren van enkele weken tot maanden). Je zult op een gegeven moment gaan merken dat je je steeds bewuster wordt van de toestand van je lichaam, waardoor je “vanzelf” gaat aanvoelen wanneer het tijd is voor een volgende behandeling.

Bel gerust voor een afspraak of vul onderstaande gegevens in:

4 + 13 =

Praktijk informatie:

06 241 69 000
Nassaulaan 10
3971 HC Driebergen-Rijsenburg

BSR Driebergen

Wat onze cliënten zeggen:

Ik merkte dat het mij allemaal teveel werd; mijn studie, mijn drukke sociale leven en toen kwam de scheiding van mijn ouders…

Gelukkig tipte een vriendin mij over BSR en ik dacht, dat kan nooit kwaad. Ik heb nu een aantal behandelingen gehad en heb ervaren hoe de emotionele spanning los komt, waardoor ik mij beter in mijn vel voel.

Kim

20 jaar, Student

Ik dacht dat ik het goed deed! Naast mijn intensieve werk, begon ik ‘s avonds met hardlopen en ik werd hierin steeds fanatieker. Totdat ik last kreeg van mijn rug.

Toen ik bij de BSR terecht kwam, werd mij geadviseerd even te stoppen met hardlopen om mijn lichaam rust te geven. Dit vond ik erg moelijk, maar samen hebben we een compromis uitgedacht en ik merk nu dat de behandelingen in combinatie met meer rust mij helpen; ik heb minder pijn en slaap weer!

Jochem

28 jaar, ICT-specialist

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?

Gun jezelf deze kans op herstel en neem contact op!